هزینه حج واجب ۹۶ : رفتن به حج هزینه نیست چرا که عبادت و لذت خاص خودش را داره!
نحوه ی محاسبه ی دقیق هزینه حج واجب با فیش حج تمتع یا عمره
هزینه حج واجب ۹۶
با خرید فیش حج از ما به راحتی و با انتخاب کاروان مناسب خود به سفر حج مشرف شوید اما شاید خالی از لطف نباشد که بدانید همراهی خانواده و خویشاوندان در سفر حج به چه اندازه در سیره اهل بیت (ع) توصیه شده است و این نکته را مد نظر قرار دهید که در صورتی که حتی نیاز به فیش حج جهت مشرف شدن به صورت خانوادگی را نیز داشته باشید می توانید با ما تماس بگیرید. اکنون مقاله زیر در این باب را بخوانید:
بسیاری از مسلمانان در کشورهای اسلامی، از جمله ایران، سفرهای زیارتی را به تنهایی یا با همسرشان به جا می آورند و اندک اند کسانی که فرزندان و دیگر خویشاوندان را با خود در این سفرها همراه کنند؛ درحالی که سیره اهل بیت(ع) بر خلاف این روش بوده است؛ به طوری که در بسیاری از اوقات، این سفرها را با همراهی خانواده و خویشاوندان به جا می آوردند؛ چنان که «ام سلمه» از همسران رسول خدایای میگوید: «رسول خدا(ص) حجه الوداع را با همراهی
همسرانش انجام داد».
امام باقر(ع) نیز درباره یکی از سفرهای حج امیرمؤمنان علی(ع) فرمود: «علی(ع) در حال احرام بود و برخی از بچه های کوچک آن حضرت نیز همراه ایشان بودند». «علی بن جعفر»، برادر امام کاظم(ع) نیز میگوید:
هزینه حج واجب ۹۶
با برادرم موسی بن جعفر پایه در چهار سفر به سوی مکه پیاده حرکست کردیم؛ در حالی که در این سفرها، خانواده و اهل بیت آن حضرت، ما را همراهی میکردند. پیاده روی ما در سفر نخست، ۲۶ روز و در سفر دوم، ۲۵ روز و در سفر سوم، ۲۶ روز و در آخرین سفر، ۲۱ روز به طول انجامید.
خرید و فروش فیش حج : حاج رجب ۰۹۱۲۳۴۸۶۵۸۸
به همراه بردن خانواده و فرزندان، افزون بر اینکه در غالب موارد، یار و همراه شایسته ای برای حج گزار به شمار می روند، نقش زیادی نیز در شکل گیری شخصیت دینی، فرهنگی و اجتماعی آنان دارد و در بیشتر موارد سبب میشود، فرزندان به برکت این سفرها، در مسیر صحیح و مستقیم الهی قرار گیرند و افکار و اعتقادات دینی آنان تقویت و استحکام یابد، از این رو به مومنانی که توانایی مالی دارند توصیه می شود در صورت تمایل برای خرید فیش حج با ما تماس بگیرند و حجاج گرانقدر در نظر داشته باشید که سفر عمره و عتبات با امکان همراهی خانواده به سیره اهل بیت(ع) نزدیک تر است.
هدف دیگر تشریع حج و عمره، آن است که مسلمانان با معارف دین و آموزه های قرآن و روایات اهل بیت و نیز اماکن و حوادث برجا مانده از رسول خدا و امامان معصوم آشنا شوند و دربازگشت از این سفر معنوی، آنچه را که فراگرفته اند یا مشاهده کرده اند، برای دیگران بازگو کنند؛
خرید فیش حج چنانکه امام رضا درباره فلسفه تشریع حج فرمود :
فان قال فلم امر بالحج قیل : لعله الوفاده الی الله عز وجل و طلب الزیاده… مع ما فیه من التفقه و نقل اخبار الائمه الی کل صقع و ناحیه کما قال الله تعالی” فلولا نفر من کل فرقه منهم طائفه لیتفقهوا فی الدین و لینذروا قومهم اذا رجعو الیهم لعلهم یحذرون ”
هدف دیگر تشریع حج و عمره، آن است که مسلمانان با معارف دین و آموزه های قرآن و روایات اهل بیت و نیز اماکن و حوادث برجا مانده از رسول خدا و امامان معصوم آشنا شوند و دربازگشت از این سفر معنوی، آنچه را که فراگرفته اند یا مشاهده کرده اند، برای دیگران بازگو کنند؛ چنانکه امام رضا درباره فلسفه تشریع حج فرمود :
فان قال فلم امر بالحج قیل : لعله الوفاده الی الله عز وجل و طلب الزیاده… مع ما فیه من التفقه و نقل اخبار الائمه الی کل صقع و ناحیه کما قال الله تعالی” فلولا نفر من کل فرقه منهم طائفه لیتفقهوا فی الدین و لینذروا قومهم اذا رجعو الیهم لعلهم یحذرون ”
فیش حج
اگر گفته شود که چرا خدا انسان ها را مامور به حج کرده است؟ در پاسخ گفته می شود : هدف از حج، کوچ کردن انسان به سوی خداوند عزوجل و طلب زیادی است…
فروش فیش حج . افزون بر آن چه در حج از تفقه و فهم دین و نقل اخبار امامان معصوم به هر منطقه و ناحیه ایی از سرزمین های اسلامی است؛ همان گونه که خداوند عزوجل می فرماید : ” چرا از هر گروهی از مومنان ، طایفه ایی به سفر نمی روند تا دانش دین را بیاموزند و چون بازگشتند ، مردم خود را انذار کنند. شاید آنان نیز از خداوند پروا کنند.
در روایتی نیز از امام صادق سوال شد :
” ما العله التی من اجلها کلف الله العباد الحج… ولتعرف آثار رسول الله و تعرف اخبار و یذکر ولا ینسی.
علتی که خداوند بندگان را مکلف به حج کرد چیست؟ ]آن حضرت در بخشی از کلام خود فرمود[ ” علت تشریع حج آن است که مردم با آثار رسول خدا و اخبار آن حضرت آشنا شوند و این آثار و خبار یادآوری گردد و فراموش نشود.
فیش حج تمتع و عمره 09124809754 دفتر حج چیتگر
حج گزار در این سفر افزون بر اینکه با مسائل فراوان عمره و حج آشنا می شود، احکام و معارف دینی دیگر مرتبط با این دو عبادت را نیز می آموزد ؛ برای مثال ، برای صحیح انجام دادن نمازهای واجب و مستحب حج و عمره، با احکام نماز ، برای حلال شدن اموال ، با مسائل زکات ، خمس و دیگر واجبات مالی و نیز برای پاک بودن لباس و بدنش ، با احکام طهارت و نجاست آشنا می شود.همچنین حج گزار به برکت عمره و حج ، با بسیار از مسائل اعتقادی ، اخلاقی و سیاسی که به نوعی با مسائل حج و عمره ارتباط دارد، آشنا می شود.
همچنین حج گزاران در عرفات، مشعر و منا که سرزمین عرفان و معرفت و شعور است، افزون بر دعا و مناجات، درجلسات متعدد معرفتی که دراحادیث پیشوایان دین به آن سفارش شده است، شرکت می کنند. در این جلسات، آنان با عقاید و معارف دین و احادیث پیامبر و امامان معصوم آشنا می شوند و شناخت خود را از دین و آموزه های الهی تعمیق می بخشند.
حج و حضرت علی علیه السلام
کعبه به عنوان مرکز توحید، قبله جهانیان، و حج به عنوان بی نظیرترین تجلّی عبادت و بندگی و با شکوهترین تجمّع الهی، و امام علی علیه السلام به عنوان برترین الگوی انسانی کامل و نهج البلاغه به منزله بالاترین کلام انسانی، همواره به هم پیوندی قرین وناگسستنی دارند.
علی، نه تنها مولود کعبه، که موعود کعبه است. ادای حقّ بیت اللّه فریضه است و معرفت علی علیه السلام این حق است.
و حجّ خانه توحید جز با اتصال به امامت و شناخت ولایت به اتمام نمی رسد. سرتاسر مناسک و اعمال حج، رمز و رازی دیگر دارد که آثار و ره آورد این عبادت در اسرار شگفت آن نهفته است.
خرید و فروش فیش حج و علی علیه السلام این برترین انسان، در بالاتری کلام، از کعبه، با فضیلت ترین نقطه جهان و از حج، پرشکوهترین عبادت، سخن می راند و در نهج البلاغه شریفش که نازله روح اوست، گوشه ای از زلال این فرمان الهی را برای تشنگان چشمه معرفت جاری می سازد.
این مجموعه، فهرستی از کلام بلیغ آن حضرت در باره خانه توحید در نهج البلاغه است.
امید آنکه در سال مولا امیر مؤمنان علیه السلام خدمتی باشد در ترویج معارف گهربار ولایت، و نشانی در راه عاشقان خانه دوست و محبّان حریم ولایت.
این تلاش ناچیزی است در شناسایی مطالب آن کتاب نورانی، درباره کعبه و حج و فهرست بندی موضوعی آن.
گفتنی است، با توجه به تنوّع موضوعات، چه بسا یک فرمان و بیان بلیغ حضرت، تبیین کننده چند مطلب و ناگزیر به چندین تکرار باشد.
امید آنکه مورد عنایت حضرت حق قرار گیرد.
آثار حج ، رحمت الهی
«… جَعَلَهُ اللَّهُ سَبَباً لِرَحْمَتِهِ»(خطبه ۱۹۲)
«خداوند سبحان… حج را سببی برای رحمت خویش قرار داد.»
خطبه ها و نامه ها و حکمت های نهج البلاغه، اشارات بلیغی به آثار معنوی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی حج دارند. به فرمایش آن حضرت، در سایه برگزاری این مراسم معنوی، اثرات زیبایی از رحمت الهی، نصیب افراد و جوامع مسلمان می گردد.
هزینه حج واجب ۹۶
آثار حج ، وصال بهشت
«جَعَلَهُ اللّهُ… وَوُصْلَهً إِلَی جَنَّتِهِ»(خطبه ۱۹۲)
«…خداوند حج را وسیله ای برای رسیدن مردم به بهشت قرار داد.»
حج گزاران و کارگزاران حج، با لبّیک به این فرمان الهی، درهای بهشت خدا را به روی خویش می گشایند.
آثار حج ، همبستگی دینی
«فَرَضَ اللّهُ… وَالْحَجَّ تَقْربَهً لِلدِّین».(حکمت ۲۵۲)
«خداوند حج را برای همبستگی مسلمانان واجب گردانید.»
و نیز حضرت امام هشتم علیه السلام فرمودند: خداوند خانه اش را نقطه گردهمایی از شرق و غرب جهان قرار داد تا مسلمانان همدیگر را بشناسند.(۱)
تألیف قلوب مسلمین و انس و وحدت میان آنان و نزدیکی و شناخت حال همدیگر، از آثار پرشکوه این فریضه الهی است که حضرت امیر علیه السلام بدان اشاره فرموده اند.
هزینه حج واجب ۹۶
آثار حج، شست و شوی گناهان
«وَحَجُّ الْبَیْتِ وَاعْتِمَارُهُ،… وَیَرْحَضَانِ الذَّنْبَ».(خطبه ۱۱۰)
(فهرست موضوعیِ بیانات گهربار حضرت امیر مؤمنان علیه السلام در نهج البلاغه پیرامون کعبه و فریضه حج)
«حج و عمره بیت اللّه الحرام… شستشو دهنده گناهان هستند.»
آری، از ره آوردهای ارزشمند حج، آمرزش الهی برای حجّاج خانه خداست. هزینه حج واجب ۹۶
آثار حج، رونق اقتصادی
«وَحَجُّ الْبَیْتِ وَاعْتِمَارُهُ، فَإِنَّهُمَا یَنْفِیَانِ الْفَقْرَ…».(خطبه ۱۱۰)
«حج و عمره خانه خدا، نابود کننده فقر هستند.»
آثار فراوان اقتصادی حج غیر قابل انکار است. رفع فقر و آبادانی بلاد مسلمین و رونق اقتصادی جوامع مسلمان، از دیگر آثار این فریضه الهی است که حضرت بدان اشاره دارند.
هزینه حج واجب ۹۶
آموزش حج
فیش حج : «… فَأَقِمْ لِلنَّاسِ الْحَجَّ،… فَأَفْتِ الْمُسْتَفْتِیَ، وَعَلِّمِ الْجَاهِلَ، وَذَاکِرِ الْعَالِمَ».(نامه ۶۷)
«پس برای مردم حج را بپا دار و سپس فتاوای دینی را به طالبان آن ابلاغ نما و نا آگاهان را آموزش ده و با دانشمندان به گفتگو بپرداز.»
براستی حاجیانی که پا به این عرصه عظیم عبادی می گذارند. نیازمند آموزش منسجم از مناسک و احکام حج، اسرار حج، اخلاق حج، و تعالیم دیگر مؤثر در بهره گیری هرچه بهتر از این موقعیّت استثنایی هستند و حضرت در این نامه لزوم توجّه به این امر مهمّ را به فرماندار مکّه به عنوان سرپرست حجّاج و امیر الحاجّ منصوب امام، سفارش می کنند.
احرام
«قَدْ نَبَذُوا السّرَابِیلَ وَرَاءَ ظُهُورِهِمْ».(خطبه ۱۹۲)
«(عاشقان بیت اللّه ) لباس های خود را که نشانه شخصیت هر فرد است، (جهت احرام) در آورند و پشت سر اندازند.» فیش حج
احرام مرحله ای از اعمال حج و عمره است که فرد با کندن لباس های ظاهری و ندای لبّیک، به فرمانِ دعوت الهی، پاسخ می گوید و در جمع دیگر حجاج، به خدا می پیوندد و محرمّات احرام را برخود می پذیرد و وارد اعمال حج می شود.